Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου MD, MSc,   Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος | Ειδικευθείσα στην Πανεπιστημιακή κλινική του Gießen της Γερμανίας

   Π. Π. Γερμανού 44, Θεσσαλονίκη

   2310 283090

   contact@endomed.gr

Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποτελεί το κέντρο ελέγχου της έκκρισης σχεδόν όλων των ορμονών του ανθρώπινου οργανισμού.
Η υπόφυση, ένας μικρός αδένας που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου και ο υποθάλαμος συνεργάζονται αδιάκοπα ώστε να ρυθμιστεί η λειτουργία του θυρεοειδούς, των επινεφριδίων, των ωοθηκών, των όρχεων και των μαστών κατά το θηλασμό και να φροντίσουν για την έκκριση της αυξητικής ορμόνης και τη διατήρηση της ισορροπίας ύδατος και άλατος.

Διαταραχές στην περιοχή του υποθαλάμου και της υπόφυσης έχουν ως συνέπεια τη διαταραχή στην έκκριση μιας ή περισσότερων, ή ακόμα και όλων των ορμονών του σώματος.
Συνήθεις διαταραχές είναι η παρουσία καλοήθων όγκων εντός ή γύρω από το σύστημα αυτό, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανεπάρκεια πολλαπλών ενδοκρινικών συστημάτων.
Η παρουσία αδενωμάτων που εκκρίνουν ορμόνες είναι σπανιότερη, οδηγεί όμως σε χαρακτηριστικά σύνδρομα, όπως η υπερπρολακτιναιμία, η ακρομεγαλία, η νόσος Cushing, ο κεντρικός υπερθυρεοειδισμός και η υπερέκκριση της αντιδιουρητικής ορμόνης.

Η αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητα συντονισμού πολλών ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Η ιατρός στη διάρκεια της ειδίκευσής της σε γνωστά κέντρα της Γερμανίας απέκτησε σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.


 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού  στο ενδοκρινολογικό ιατρείο καλέστε το 2310 283090 ή στείλτε email στο contact@endomed.gr.