Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου MD, MSc,   Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος | Ειδικευθείσα στην Πανεπιστημιακή κλινική του Gießen της Γερμανίας

   Π. Π. Γερμανού 44, Θεσσαλονίκη

   2310 283090

   contact@endomed.gr

Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου, MD, M.Sc

Eνδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

 

Ειδικευθείσα στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Göttingen και του Giessen της Γερμανίας

Εξειδίκευση στo Σακχαρώδη Διαβήτη και τη Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

 

Η Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου είναι Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος στην Θεσσαλονίκη.

 

Κατάγομαι από τη Μυτιλήνη. Αποφοίτησα το 2002 από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με γενικό βαθμό Άριστα και εισήχθηκα με σειρά 6η με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Πέτρου Μάνδρα.

Aποφοίτησα το 2008 από το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βαθμό “Λίαν καλώς“ ενώ το 2016 έλαβα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξάχρονη ειδίκευση στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, λόγω του ενδιαφέροντος μου για την Ενδοκρινολογία, εκπαιδεύτηκα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Poitiers (C.H.U. Poitiers) της Γαλλίας πάνω στις μεθόδους προσέγγισης των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

Mετά την αποφοίτησή μου από την Ιατρική Σχολή πραγματοποίησα από το 2008 έως το 2009 την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από το 2010 ως το 2011 εργάστηκα σαν ειδικευόμενη ιατρός στην Κλινική Harz Klinikum του Πανεπιστημίου του Μαγδεβούργου στη Γερμανία, όπου και εξειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη σε γηριατρικούς ασθενείς.

Ακολούθησε δίχρονη εκπαίδευσή μου στην εξειδικευμένη Κλινική για την Αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και Διαταραχών του Μεταβολισμού Bad Lauterberg του Πανεπιστημίου του Göttingen της Γερμανίας, όπου και διετέλεσα συνεργάτης του παγκοσμίου φήμης ενδοκρινολόγου – διαβητολόγου καθηγητού M. A. Nauck.
Το 2012 έλαβα, μετά από συμμετοχή μου σε ειδικά σεμινάρια και εξετάσεις, την πιστοποίηση «Διαβητολόγος της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας».

Από το 2013 ως το 2016 εργάστηκα στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Gießen της Γερμανίας με τα παρακάτω σημεία ενδιαφέροντος:

 • Σακχαρώδης Διαβήτης:
  Αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών και παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2, εκπαίδευση διαβητικών ασθενών με ειδικά «Σχολεία Διαβήτη», αντιμετώπιση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη κύησης, αντλίες ινσουλίνης και σύνδρομο διαβητικού ποδιού

 

 • Παθήσεις επινεφριδίων:
  Διάγνωση και αντιμετώπιση επινεφριδιακής ανεπάρκειας και συνδρόμου Cushing, διάγνωση και αντιμετώπιση συνδρόμων και νόσων που χαρακτηρίζονται από υπερέκκριση επινεφριδιακών ορμονών

 

 • Παθήσεις υπόφυσης:
  Αδενώματα υπόφυσης, υπερπρολακτιναιμία, υποφυσιακή ανεπάρκεια, άποιος διαβήτης

 

 • Παθήσεις θυρεοειδούς:
  Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός, όζοι θυρεοειδούς, καρκίνος θυρεοειδούς

 

 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, διαταραχές εμμήνου ρύσεως και υπογονιμότητα

 

 • Μεταβολισμός, παχυσαρκία, διαταραχές σωματικού βάρους

 

 • (Περι)εμμηνόπαυση

 

 • Παθήσεις των παραθυρεοειδών αδένων, των οστών και διαταραχές του ασβεστίου / βιταμίνης D

 

 • Διαταραχές του μεταβολισμού λιπιδίων (υπερχοληστερολαιμία, υπερτριγλυκεριδαιμία)

 

Από το 2013 ως το 2016 ήμουν υπεύθυνη των εξωτερικών ιατρείων θυρεοειδούς, σακχαρώδους διαβήτη, διαβητικού ποδιού, μεταβολισμού και παθήσεων των επινεφριδίων και υπόφυσης της ενδοκρινολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου του Giessen και υπεύθυνη εκπαιδευτής των φοιτητών καθώς και των νέων ειδικευομένων ενώ διετέλεσα συνεργάτης των καθηγητών ενδοκρινολογίας Andreas Schäffler και Thomas Linn.

Το 2014 μαζί με τους συνεργάτες μου δημιουργήσαμε τη μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική ιστοσελίδα για τη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο και το θυρεοειδή αδένα, την ιστοσελίδα www.hashimoto.gr ενώ την ίδια χρονιά εκπαιδεύτηκα σε ειδικά σεμινάρια πάνω στην Ιατρική της Διατροφής στη Γερμανία.

Το 2016 έλαβα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας.

Το 2018 ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη”.

Διατηρώ το ενδοκρινολογικό – διαβητολογικό μου ιατρείο στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 44 στη Θεσσαλονίκη.

Eίμαι παντρεμένη με το δερματολόγο Κωνσταντίνο Σταματόπουλο και μητέρα δύο παιδιών.

Συνέδρια – Workshops

Ενημερώνομαι διαρκώς σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και workshops για τις εξελίξεις στην Ενδοκρινολογία, τη Διαβητολογία και την Κλινική Διατροφή.

Είμαι μέλος των επιστημονικών εταιρειών 

 • Endocrine Society, ESE
 • American Association of Clinical Endocrinologists (AACE)
 • Androgen Excess and PCOS (AE-PCOS) Society
 • European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN)
 • Γερμανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (DGE)
 • Γερμανική Διαβητολογική Εταιρεία (DDG)